Industrimark för 59 miljoner

Exploateringen av industrimark på Krönsmon och östra Ceos kostar kommunen nära 51 miljoner kronor i år och 8,5 miljoner kronor nästa år. Nu föreslår kommunstyrelsen att fullmäktige ska avsätta drygt 59 miljoner kronor till projekten. Finansiering sker genom lån.

Vimmerby2013-03-13 07:20

Samtidigt är det svårt att veta var slutsumman hamnar.
- Slutlig kostnad har vi ännu inte, det beror naturligtvis på vad vi hittar i backen, skriver samhällsbyggnadschefen Miklos Hathazi i beslutsunderlaget till kommunstyrelsen.
- Stöter man exempelvis på 3-4 stora block mot förväntat ett, ska vi betala för det också. Därför är arbetet inom anbudet mängdrelaterat, säger han.

Höja terrasnivån
Det finns redan uppgifter om att de terrasseringshöjder som antagits under projketeringen behöver ändras, och att det skulle kosta stora extrapengar. Det avfärdar Miklos Hathazi.
- Vi har fått ett önskemål från entreprenören, och vi tittar naturligtvis på det. Höjdnivån är fastlagd av den konsult som gjort projekteringen. Han ska i så fall också kopplas in. Men jag tror inte att vi behöver ändra höjdnivåerna, säger Miklos Hathazi.
Arbetet med att terrassera hela Krönsmon och och nästan hela östra Ceos inleddes i januari. Det är uppdelat i två etapper, där den första och största verkställs i år. Den omfattar utöver terrasseringar även infrastruktur som gator, GC-vägar, belysning och en helt ny anslutningsväg mot Korkavägen, nära det gamla mejeriet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om