Infekterat om 8 juni

Kommunen säger sig inte har inte en chans att påverka planeringen av den tv-gala som tvingar gymnasiet att hitta en ny dag för studenten.

Vimmerby2007-01-24 08:30

- Det handlar om att undvika en mycket olycklig krock för alla, säger Gudrun Brunegård, kd, som sitter i både kommunstyrelsen och tidigare i bildningsnämnden.
Vår tidning kunde i går berätta att den sedan länge inplanerade studentdagen i Vimmerby, fredagen den 8 juni, måste flyttas på grund av firandet av Astrid Lindgrens-jubileet.
Tvångsflytten av studentdagen har vållat starka reaktioner bland både elever och föräldrar.
- Det är många som tycker att det här bara är för dåligt skött. Varför ska eleverna som läst i tolv år bara petas undan? säger Ros Marie Ogebrink, en av de föräldrar vår tidning talat med.
Gudrun Brunegård har förståelse för att elever och föräldrar reagerar.
- Vi fick veta strax före jul att den här TV-galan planeras och insåg att den infaller samma dag som vi skulle ha studentexamen i Vimmerby, säger Gudrun Brunegård.
Hon var då ordförande i bildningsnämnden och tog direkt upp frågan med förvaltningschefen Sten Olof Svensson som delar hennes uppfattning att det är direkt olämpligt att ha student samma dag som det är TV-gala i centrum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om