Populär tvådagarsfest är tillbaka

Efter tunga pandemiår gör nattklubben Kharma comeback med en stor tvådagarsfest. Evenemanget Vimmerby gungar väntas locka folk från hela länet.

"Det kommer nog bli jättebra men det är mycket som ska klaffa", säger nattklubbsägaren Christopher Novratidis.

"Det kommer nog bli jättebra men det är mycket som ska klaffa", säger nattklubbsägaren Christopher Novratidis.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2022-07-21 12:00

En scen ska byggas, gator spärras av och en hel parkering hägnas in. Nattklubbsägaren Christopher Novratidis har mycket att stå i inför helgens evenemang. När Vimmerby Tidning träffar honom är han i full färd med att fixa listor, prisuppdateringar och annat kontorsgöra. Senaste gånget Vimmerby gungar anordnades i sin fulla kapacitet var 2015, och sedan dess har han laddat för att köra igen.

– Vi har höga förväntningar och det kommer nog bli jättebra, men det är mycket som ska klaffa, säger han.

Hur viktigt är det att evenemanget går bra rent ekonomiskt nu efter pandemin?

– Det är i stort sett avgörande skulle jag säga. Om vi får ett bakslag från den på festivalen också när vi redan kommer från tre tunga år blir det tufft.

Novratidis berättar att det stundtals varit svårt att hitta motivationen till att fortsätta med det han gör. Om helgens evenemang går dåligt skulle det inte göra saken bättre.

I stunden kan han inte svara på hur helgen kommer att gå. Enligt honom brukar det största antalet biljetter säljas närmre inpå evenemanget, så antalet förköpsbiljetter som sålts i nuläget säger egentligen inte särskilt mycket.

Med tanke på den samhällsdebatt som varit aktuell kring svensk gangsterrap var Novratidis först osäker på om han skulle boka in hiphop-artister till festen, men efterfrågan från gästerna fick i slutändan styra bokningarna.

– Våra gäster har tjatat om hiphop och det måste vi lyssna på, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!