Företagssköterskan ställer ut sin konst för första gången

Till vardags är hon företagssköterska och på fritiden konstnär. Nu ställer Kristina Hagevi ut sin konst för första gången på "Galleri under lönnen" i Ungstorp, Djursdala. "Det känns jättepirrigt och kul", säger hon.

Företagssköterska till vardags och konstnär på fritiden. Den 24 augusti hittar ni Kristina Hagevis akrylmålningar på "Galleri under lönnen", Ungstorp i Djursdala. "Det är aldrig för sent att göra något nytt", säger Kristina Hagevi och hoppas att hon kan inspirera andra till att våga testa nya saker.

Företagssköterska till vardags och konstnär på fritiden. Den 24 augusti hittar ni Kristina Hagevis akrylmålningar på "Galleri under lönnen", Ungstorp i Djursdala. "Det är aldrig för sent att göra något nytt", säger Kristina Hagevi och hoppas att hon kan inspirera andra till att våga testa nya saker.

Foto: Privat

Vimmerby2024-08-15 20:30

Ja, kreativitet är verkligen en egenskap som går att finna på de mest oväntade ställen. Men när Vimmerby Tidning pratar med företagssköterskan Kristina Hagevi som kanske främst är känd för sitt arbete inom hästsporten känns det inte ett dugg konstigt att hon nu ska ställa ut sin konst:

– Jag började måla som barn och tyckte om det från början. När jag kom upp i 20-årsåldern blev skapandet lite mer intensivt och jag gick en del kurser och började då måla med akryl. Sen kom det några år när andra intressen tog mer plats och jag kom av mig med måleriet, säger Kristina Hagevi.

Kristina berättar att det var för några år sedan som hennes måleriintresse kom tillbaka i samband med att hon städade bland sin dotters konstnärsmaterial. 

– Jag och min sambo har drivit hästgård men har nu sålt alla hästar varför mycket tid frigjorts till annat. Jag känner hur jag har blivit helt uppslukad av måleriet och har man väl hittat något som bidrar med mening i vardagen så ska man inte släppa det. 

Kristina Hagevi målar i akryl och motiven är från Djursdala och trakten omkring där hon bor. Hon berättar hur hon alltid gillat att fotografera naturen och att hennes konstverk ofta utgår från ett fotografi hon har tagit över landskapet och naturens skiftningar.

– Det finns oändligt med motiv här i trakterna, det är ju en sån inspirerande miljö och ett otroligt vackert landskap vi har runt oss. Motiven jag målar kan både vara mer kända platser men också små hemliga gläntor mitt ute i skogen.

undefined
Kristina Hagevi fotograferar mycket och vid skapandet av många av hennes målningar har hon utgått från sina fotografier över omgivningarna i Djursdala.

Nu ska hon alltså ställa ut sin konst för första gången. Det är vernissage lördagen den 24 augusti.

– Det känns jättepirrigt och kul. Glädjen för mig är själva målandet i sig så det blir bara en bonus om det finns intresse för mina tavlor. Jag vill göra det för en god sak och kommer även att skänka 20 procent av eventuella inkomster till Barncancerfonden. Jag har fått så mycket i livet och vill nu ge tillbaka.

Det är Kristina Hagevis närmsta grannar Thorsten och Britt Marie Ungsäter som driver "Galleri under lönnen" som nu öppnar upp för vernissage med Kristinas verk.

– Dom brinner verkligen för bygden och har varit guld värda i hela den här processen. Det känns jättekul att få göra det här tillsammans med dom, säger Kristina Hagevi.

undefined
Nu blåser Thorsten och Britt Marie Ungsäter liv i "Galleri under lönnen" i Ungstorp, Djursdala igen. Kristina Hagevis konst blir den första som visas upp under vernissagen lördagen den 24 augusti mellan klockan 13:00-16:00. 20 procent av all försäljning kommer oavkortat att gå till barncancerfonden och deras forskning: "Jag har fått så mycket i livet och vill nu ge tillbaka", säger Kristina.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!