Information om tillväxtpengar

Vimmerby med omnejd är en av fem destinationer där regeringen satsar miljoner för att utveckla turismen. Men vad krävs för att få ta del av de statliga tillväxtpengarna? Och när kan de första projekten vara igång?- Så snart som möjligt, säger Patrik Kinnbom, näringslivschef i Vimmerby kommun, som ingår i styrgruppen som ska behandla ansökningarna.

Dennis Bederoff från Tillväxtverket fanns på plats för att berätta om regeringens satsning på Vimmerby med omnejd. I bakgrunden kommunens näringslivschef Patrik Kinnbom. Foto: Janne Strömsten

Dennis Bederoff från Tillväxtverket fanns på plats för att berätta om regeringens satsning på Vimmerby med omnejd. I bakgrunden kommunens näringslivschef Patrik Kinnbom. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2012-10-04 06:11


I juni fick Vimmerby beskedet att man är en av fem pilotdestinationer som får ta del av 60 miljoner kronor från Tillväxtverket för att utveckla en hållbar turism mot den internationella marknaden. De fem destinationerna får till en början tio miljoner vardera från staten under perioden 2012-2014. Av de resterande tio miljonerna kan destinationerna ansöka om mera pengar för extraordinära kostnader under resans gång och de pengar som finns kvar vid projekttidens slut fördelas mellan destinationerna.
Härom kvällen hölls ett första informations- och diskussionsmöte med aktörer inom besöksnäringen i Vimmerby med omnejd. Uppropet hade gått ut till aktörer inom boende, mat, transport, kultur, handel, natur, upplevelser,utbildning och konferens som har turister och andra besökare som målgrupp.
- Det kom ett 80-tal och det var ett möte som gav mycket diskussioner och feedback. Jag är väldigt entusiastisk och peppad när jag nu dels får möta aktörer och verksamheter jag redan känner - men i en ny roll - dels de som är helt nya för mig, säger Patric Engvist, som nyligen utsetts som projektledare och räknar med att vara i full gång med arbetet nästa vecka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om