Infrastruktur helt avgörande för ALV

Satsningar på infrastruktur till Vimmerby är helt avgörande för Astrid Lindgrens Världs utveckling. ALV:s vd Mikael Ahlerup oroas över Regionförbundets tveksamhet och otydlighet om vägprioriteringarna.

Vimmerby2013-03-20 07:19

- Vi har presenterat våra utvecklingsplaner och ambitioner att öka med X antal hundratusen besökare de närmaste åren. Det vet både Regionförbundet och Trafikverket. Regionförbundet har också bidragit med fem miljoner för att utveckla Vimmerby som ett internationellt turistmål - sedan tvekar man om vilka vägsträckor som är viktigast att satsa på. Det gör mig orolig, säger Mikael Ahlerup.

Starka signaler
Även kommunstyrelsens ordförande, Micael Glennfalk, M, reagerar över Regionförbundets avvaktande förhållningssätt när Trafikverket markerar att man vill sätta igång med 2+1-väg på sträckan Hultsfred-Vimmerby snarast efter etappen Målilla-Hultsfred som sannolikt verkställs inom två-tre år.
- Regionförbundet har fått väldigt starka signaler från kommunerna utmed vägen, från näringslivet i Vimmerby, där bara ALV avser att investera flera hundra miljoner ytterligare. Vi har en livsmedelsindustri som går som tåget och är i stort behov av bra vägar. Regeringen har utsett Vimmerby till ett av landets fem besöksmål med störst möjlighet att växa som internationellt besöksmål. Då vet man vad som är på gång och vad som behövs. Då är det bara att börja jobba, säger Micael Glennfalk.

Avvaktar
Som vår tidning berättade igår avvaktar Regionförbundet med att ta ställning till Trafikverkets tydliga vilja att fortsätta med riksväg 23/34 norrut så snart sträckan Målilla-Hultsfred är klar. Trafikverkets prioritering skulle kunna innebära att den sträckan kan börja byggas någonstans runt 2017, vilket är klart tidigare än vad som hittills sagts.
Regionförbundet vill vänta in den regionala transportsplan som ska ut på remiss i juni och den åtgärdsvalsstudie som genomförs under året på uppmaning av Trafikverket. Den avser både järnväg och riksväg mellan Kalmar och Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om