Inga beslut om habiliteringen

Det blir ingen flyttning av habiliteringen i Vimmerby utan att förvaltningen redovisar nettoeffekten och ställer dessa mot konsekvenser för patienterna. Det beslöt gruppledarna för de fyra borgerliga partierna i Kalmar läns landsting. Landstingsstyrelsens ordförande Anders Andersson (kd) backar från tidigare utfästelser till förvaltningen.

Vimmerby2003-03-25 08:33

Den borgerliga ledningsgruppen i landstinget, som består av gruppledarna de fyra samverkande partierna, centerpartiet, folkpartiet, moderaterna och kristdemokraterna, hade under måndagen möte. Vid detta möte diskuterades förslaget från sjukvårdsledningen i norra förvaltningen, som innebär att man flyttar habiliteringen från Vimmerby för att samlokalisera den till Västervik.
- Vid ett par tillfällen har jag fått redovisat för mig att förvaltningen i jakten på besparingar önskat använda outnyttjade landstingsägda lokaler istället för att hyra. Denna ambition kan jag knappast motsätta mig, som ansvarig för ekonomin i landstinget, säger Anders Andersson (kd) landstingsstyrelsens ordförande.
- För mig finns ingen ambition att flytta verksamhet från Vimmerby till Västervik, säger Anders Andersson. Jag har ingen prestige i detta ärende.
- Det viktigaste är att de barn som behöver habiliteringens insatser får dessa så nära hemorten som möjligt. Det har vi tidigare framfört och är det så att man kan uppnå besparing även vid en fortsatt lokalisering av habiliteringen till Vimmerby så välkomnar vi en sådan lösning. Enligt vår mening måste förvaltningen redovisa nettoeffekterna för den föreslagna lösningen och ställa dessa mot konsekvenser för patienter/brukare och personal, säger de fyra borgerliga gruppledarna Anders Andersson (kd), Peter Johansson (m), Hans Wendell (c ) och Lars Hamrin (fp) i en kommentar på måndagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om