Inga extrapengar till värvningar

Trots det siktar Vimmerby Hockey på tre nya spelare inför starten av Allettan.

Kommer förstärka. I kväll spelar Vimmerby sin sista match i grundserien. När Allettan drar igång framåt nyår lär tränaren Daniel Eriksson ha några nya spelare i truppen.

Kommer förstärka. I kväll spelar Vimmerby sin sista match i grundserien. När Allettan drar igång framåt nyår lär tränaren Daniel Eriksson ha några nya spelare i truppen.

Foto:

Vimmerby2015-12-09 07:40


Vimmerby Hockeys sportgrupp får inga extra pengar för spelarvärvningar inför Allettan.

- Däremot finns det pengar kvar i spelarbudgeten. Ambitionen är att göra klart med en center samt en eller två ytterforwardars, säger Andreas Malmunger i sportgruppen.

I kväll spelar Vimmerby Hockey, som redan är klart för Allettan, grundseriens sista match då Halmstad väntar på hemmais. I måndags kväll höll styrelse, sportgrupp och marknadsgrupp möte. Syftet var att dra upp riktlinjerna inför den kommande Allettan samt följa upp den budget som ligger.

Ekonomiskt ser det mycket bra ut för föreningen, men för den skull kommer inte några extra pengar att tillföras sportgruppen för spelarförstärkningar inför Allettan.

- Vi kommer värna hårt om vår ekonomi. Vi är på väg att uppnå ekonomisk stabilitet över hela föreningen, säger Andreas Malmunger i sportgruppen.

- Dock har vi grönt ljus för att förstärka truppen. Vår budgetuppföljning visar att det finns utrymme för det inom ramarna för den budget som ligger.

En center samt en eller två ytterforwardars är det som klubben tar sikte på.

- Det är vad det jobbas på. Men det gäller att sitta lugnt i båten tills rätt spelare dyker upp. Allt ska vara klart innan Allettan drar igång, förhoppningsvis mycket tidigare än så, säger Andreas Malmunger.

Vimmerby Hockeys tränare Daniel Eriksson preciserar vad det är han som tränare skulle vilja ha in för spelartyper:

- Framför allt en defensiv center. Och är man modern i sitt hockeytänk så vet man att det inte är likställt med en fjärdecenter. Det är en sådan spelartyp vi behöver för att bli bättre.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om