Inga "gräddfiler" i ALV

Betala extra för att gå före i köer till extra attraktiva nöjen i Nöjesparkerna är inte helt ovanligt. Men i Nordens bästa temapark, Astrid Lindgrens Värld, i Vimmerby är fenomenet som kallas Quick Pass, eller "Gräddfil" inte aktuellt.

Vimmerby2012-08-01 06:37

- Nej, vår park bygger ju väldigt mycket på att upplevelsen händer runt omkring dig hela tiden, och när det gäller föreställningarna som sker på fasta tider har vi bara ett råd till våra besökare; kom i tid, säger Mikael Ahlerup, VD för ALV i Vimmerby.
Nöjesparken Liseberg i Göteborg införde "Quick Pass" för några år sedan. Biljetten kan bara köpas på parkens hemsida och ger företräde i kön till de fem mest populära åkattraktionerna. För 50 kronor får man gå före i kön tre gånger per åkpass och person.
Banden mellan ALV och Liseberg har länge varit starka. Lisebergs före VD Mats Wedin sitter fortfarande i ALV: s styrelse.
Men några funderingar på att införa en motsvarighet till Quick Pass i ALV finns inte.
- Nej, inte alls. Jag vet att det är vanligt i traditionella nöjesparker och har funnits i många år, åtminstone ute i Europa. Men om vi skulle göra något liknande skulle vi tvingas att bygga om miljöer med kompletta läktare och numrerade platser. det är lite tvärtom mot hur vi tänker i ALV, säger Mikael Ahlerup.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om