Inga hinder att exploatera Ulriksdal

Det finns inga hinder för bostäder och idrottsområde i Ulriksdalsområdet. Det visar den första undersökning kommunen gjort av området.

Vimmerby2011-09-09 06:19

- Det här är det högst prioriterade projektet till nya översiktsplanen, säger Micael Glennfalk, M, sedan kommunstyrelsen fått teknik- och serviceförvaltningens rapport om Ulriksdalsområdet.
Enligt rapporten är området attraktivt för både bostäder och idrottsändamål. Placeringen stämmer bra med befintlig stadsbild och kommunen äger större delen av marken. Andra fördelar som lyfts fram i rapporten är att avstånden mellan bostadsområden och en samlad fotbollsanläggning minimeras jämfört med Ceos och Vimarvallen!
Området kan byggas ut i etapper, bra möjlighet till gröna områden och naturområden och det faller väl ihop med det befintliga nätet med GC-vägar.
VA-lösningarna går att lösa från Hällebackavägen och via Bysjövägen.

Några varningar
Rapporten ser heller inga hinder att utveckla en ny ridsportsmiljö på Höredstahult.
De varningsfingrar som höjs handlar om att terrängen är kuperad och att det finns vattensjuka områden som bör undvikas vid planering av bostäder, vägar och andra anläggningar.
Det finns en del kulturområden och en telekabel som passerar, anger rapporten.
Kommunstyrelsen och Micael Glennfalk är nöjda med den bedömningen.
- Det här är viktiga steg för en ny struktur i stadsplaneringen. Nummer ett att ändra Ceos från idrott till småindustriområde är redan igång i och med arbetet med en ny detaljplan. Nu ska förslaget om bostadsområde och idrottsanläggning vid Ulriksdal ut på remiss till partierna, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om