Inga högre doser lugnande

Det finns inga rapporter om mer lugnande medel till de gamla i Locknevi efter att nattbemanningen på Nygård drogs in i våras.

Vimmerby2008-12-04 07:39

Det svarar omsorgsförvaltningen i Vimmerby till Socialstyrelsen i Jönköping som sent omsider begärt in kommunen yttrande över en anmälan som kom till Socialstyrelsen redan i augusti.
Då hävdade en privatperson att det fanns uppgifter bland personalen som gjorde gällande att en eller flera personer fått ökade doser med lugnande medel för att det skulle bli "lugnare nätter" för nattpatrullen som tvingats åka på larm för ofta till Locknevi. Anmälaren krävde att Socialstyrelsen snarast skulle utreda saken.

Fördröjd tillsyn
På grund av omsorganisationer på Socialstyrelsen har ärendet emellertid dragit ut på tiden, och först månader efter att omsorgsförvaltningen fått kännedom om anmälan vid pressen och efter påstötning från kommunens sida hörde Socialstyrelsen av sig med formella frågor i ärendet.
Socialstyrelsen ville veta hur den nuvarande organisationen för sjuksköterskor ser ut i kommunen, hur det förhåller sig med tillgänglighet, inställelsetid och larm i Locknevi, vilken kvalitetsuppföljningen kommunen använder efter omorganisationen, hur sjuksköterskornas arbetsgrupp påverkats och om de ansvariga uppmärksammats några förändringar hos de gamla efter omorganiseringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om