Inga lägenheter vid Nygård

Vimarhem ser ingen möjlighet att bygga fler lägenheter vid Nygård. - Det blir extremt dyrt och läget är inte alls bra, säger Vimarhems ordförande Tomas Holgersson. Samtidigt visar han på andra planer på bostäder som det redan finns pengar avsatt till.

Vimmerby2008-02-22 07:27

Vimarhem tog in anbud på en utbyggnation i Locknevi redan förra året när upphandlingen för den pågående byggnationen i Tuna genomfördes.
Det visade sig bli allt för dyrt.
- Även om vi skulle ta ut en hyra på drygt 1000 kronor per kvadratmeter skiljer det 3 000 kronor mellan hyresintäkterna på sex nya lägenheter och vad räntor och avskrivningar skulle kosta - per månad. Sen kommer driften med vaktmästeri, el, värme, vatten och eventuella reparationer till, säger Tomas Holgersson.
det var det starkaste skälet till Vimarhem redan då lade de planerna åt sidan. Men även läget vid Nygård spelade in.
- Läget är heller inte alls bra för ytterligare huskroppar, säger han.
Han anser också att den kö som formellt sett är sju, men i praktiken sex personer är alldeles för liten för att vara skäl för att bygga ut Nygård.
- Vi har aldrig byggt samma antal lägenheter som det står personer i kö. Vi kan exempelvis jämföra med att 123 personer köar till Granen i Vimmerby och 24 köar till lägenhet i Tuna, så Lockenvi ligger knappast först för en byggnation på den grunden, säger Vimarhems ordförande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om