Inga längre väntetider trots stängd röntgen i Vimmerby

Inga längre väntetider, och antalet undersökningar är relativt konstant. Trots att röntgen i Vimmerby varit stängd under sex veckor.

Röntgenavdelningen i Vimmerby fick i sommar låna ut sin personal till Västervik. Men trots det har det inte blivit längre väntetider, säger verksamhetschefen Per Malcherek.

Röntgenavdelningen i Vimmerby fick i sommar låna ut sin personal till Västervik. Men trots det har det inte blivit längre väntetider, säger verksamhetschefen Per Malcherek.

Foto: Kristin Ekstrand

Vimmerby2020-08-25 06:00

– Tack vare att vi haft tillgång till duktig personal från Vimmerby har vi kunnat hantera situationen under sex veckors stängning, säger Per Malcherek, verksamhetschef på röntgen i Västervik.

Nu när röntgenavdelningen i Vimmerby öppnat igen, kan han summera sommaren.

– Jag har tillgång till statistiken fram till och med juli månad, säger han, augusti är inte klar ännu. Men fram till och med juli har inte väntetiderna ökat, där ser vi inget avvikande jämfört med tidigare år. Inte heller har antalet undersökningar minskat, vilket vi befarade. Jag är glad att det avlöpe så väl.

– Det är positivt att patienterna kommer hit när de behöver, säger Per Malcherek.

Han ser inte några andra direkta komplikationer av sommarstängningen än att ett antal patienter tvingats till längre resor. 

– Men hur många vet jag inte, säger han, det finns ingen statistik på det.

Nu är dock läget tillbaka i normalläge. Röntgen i Vimmerby har öppnat igen och håller samma öppettider som hälsocentralen i övrigt.

– Som jag har förstått det är det första gången som vi har stängt röntgen i Vimmerby, säger Per Malcherek, men den här våren och sommaren har varit ovanlig för oss alla.

Han berättar att anledningen till att röntgen i Vimmerby stängdes är att personalen där behövdes i Västervik.

– Personalen här behövdes för att bemanna sjukhusets Covid-19-avdelning, säger han, all vår personal här flyttades över under en begränsad tidsperiod.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om