Inga pengar till Kulturnatt från KS

Vimmerbys kulturinstitutioner vill anordna en Kulturnatt i höst. Men kommunstyrelsen avslog det begärda anslaget på 190 000 kronor. - Det är ett jättebra projekt, men vi kan inte säga ja till allt, säger kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk (M).

Vimmerby2014-05-08 06:29

Kulturnatt firas varje år i många olika städer i Sverige. Då sätts all fokus på kulturen med hjälp av många olika evenemang. Kultur- och fritidsförvaltningen vill anordna en liknande variant i Vimmerby tillsammans med Astrid Lindgrens Näs, biblioteket, Vimmerby Handel, kulturskolan och kommunens övriga kulturorganisationer.
För att kunna genomföra projektet ansökte man om 190 000 kronor hos kommunstyrelsen, som avslog förslaget. Pengarna skulle gå till samordning, marknadsföring och kostnader för medverkande.
- Det hade varit jätteroligt med en Kulturnatt i Vimmerby, men ska det genomföras får kultur- och fritidsförvaltningen omprioritera inom sin ram. Principiellt är jag emot utökade budgetramar, säger Glennfalk och fortsätter:
- För en tid sedan avslog vi 400 000 kronor till barn- och utbildningsnämnden för bättre elevhälsa. Då kan vi inte säga ja till en Kulturnatt en månad senare. Vill man genomföra det här ändå får man hitta pengarna någon annanstans och vi anslår redan mycket pengar till kulturen. Jag ser ingen anledning att spä på det ytterligare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om