Ingela fick partistämman med sig

Centerns landsbygdspolitik vässas från Vimmerby. På partistämman fick Vimmerbykretsens ombud Ingela Nilsson Nachtweij med sig stämman på en mera skarp skrivning i idéprogrammet.

Ingela Nilsson Nachtweij, Vimmerbycenterns ombud på helgens partistämma är nöjd sedan hennes tilllägg om landsbygden antagits av stämman.

Ingela Nilsson Nachtweij, Vimmerbycenterns ombud på helgens partistämma är nöjd sedan hennes tilllägg om landsbygden antagits av stämman.

Foto:

Vimmerby2013-03-27 07:29


- Jag tyckte det framlagda förslaget var alldeles för otydligt och det krävs mer om landsbygden ska få fart i en tid då urbaniseringen i Sverige är starkare än någonsin, säger Ingela Nilsson Nachtweij.
Hon lanserade ett tillägg om att "landsbygdens betydelse för byggandet av det hållbara samhället måste därför stärkas. För att öka landsbygdens attraktionskraft krävs offensiva och strategiska beslut".
- Texten vann gehör genom votering vilket känns jättekul säger hon.

Flytta ut statliga verk
Vilka strategiska beslut kan det då röra sig om?
 - Det kan till exempel vara att flytta statliga myndigheter och verk till landsbygden. Det ger mera kvalificerade jobb, och det behövs framförallt för att unga välutbildade kvinnor ska kunna göra karriär - utan att flytta till större städer. För det är främst de som flyttar, medan lågutbildade grabbar blir kvar, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om