"Ingen får mata fåglar"

- Vi har samma regler för alla hyresgäster, och ingen får mata fåglar inom våra bostadsområden, och Vimarhem är långt ifrån det enda bostadsbolag som har såna regler.

Vimmerby2010-03-23 07:31

Det säger Elisabeth Will, fastighetsförvaltare på Vimarhem och bostadskonsulent Lennart Cederlöf med anledning av den fortsatta tvisten om fågelmatning i ett av bolagets bostadsområden i Storebro.
De markerar också att ansvaret för reglerna ligger hos bolaget centralt.
- Det är inte fastighetsskötarna som sätter reglerna, de utför bara sitt jobb, och vi har talat med flera hyresgäster, både i Storebro och i andra orter, om att man inte får mata fåglar, skillnaden är att de andra accepterar det när vi förklarar bakgrunden, säger Elisabeth Will.

Ohållbart
I bostadsbolagets perspektiv är fågelmatning en ordnings- och trivselfråga på samma sätt som att hyresgästerna exempelvis inte får ha grejer i trapphusen eller skrotbilar på parkeringen eller störa sina grannar.
- I ett hyreshusområde måste man ha vissa gemensamma regler som gäller för alla, och det blir ohållbart om någon ska ha rätt till egna gränser, säger Lennart Cederlöf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om