Ingen förtur vid sidan av riskgrupperna

Kommunen får inte de vaccindoser som behövs för att hålla tidsplanen. Hittills har främst de runt 400 anställda inom omsorgen fått sin vaccination. Några politiker finns inte på kommunens vaccinationslista, med ett undantag, kommunalrådet, och han har inte vaccinerats ännu.

Vimmerby2009-11-12 07:20

- Det finns ingen förtur. Kommunalrådet är den ende politiker som kommunen har ett anställningsförhållande med, och han kommer att erbjudas vaccination när det är hans tur, säger Bengt Jonsson, ansvarig för hanteringen av vaccinationen mot svininfluensan inom kommunens organisation.
Precis som alla andra kommuner i länet har Vimmerby kommun tagit på sig ansvaret att se till att vaccinera de i den egna personalen som vill vaccineras. Prioritetsordningen är vård- och omsorgspersonal, anställda som tillhör någon riskgrupp och därefter massvaccinering av övriga anställda.

150 doser förstördes
- Vi har hittills klarat av vård- och omsorgspersonalen och har börjat med riskgrupperna. Den här veckan ska också vaccineringen av 2 300 skolelever komma igång, säger Bengt Jonsson.
Det är dock problem att få tillräckligt med vaccin. Nyligen gick kommunen miste om 150 doser för att de förvarats för kallt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om