"Ingen hit med tomma platser"

Socialförvaltningen menar att det behövs två nya gruppbostäder till 2015 - oavsett vad som händer med bostaden vid Näs. Samtidigt inrättar den vårdentreprenören Marcus Hermansson två stycken LSS-boenden i kommunen. - Som skattebetalare blir man orolig om kommunen ska lägga 18 miljoner på ett gruppboende, säger han.

Marcus Hermansson kommer att inrätta två nya LSS-boende i Vimmerby kommun.

Marcus Hermansson kommer att inrätta två nya LSS-boende i Vimmerby kommun.

Foto:

Vimmerby2014-06-11 06:31


Vårdföretaget Lansen Omsorg AB kommer att ha två LSS-boenden med sex platser vardera klara under 2015. I Södra Vi renoveras ett hyreshus som väntas stå klart efter sommaren. I Vimmerby väntar en nybyggnation som Hermansson hoppas kunna öppna under 2015.
Ägaren Marcus Hermansson menar att privata boenden kan vara en del av lösningen i den alltmer infekterade gruppbostadsfrågan.
- Jag fiskar inte efter några platser, för jag är övertygad om att jag kommer att fylla de här lägenheterna ändå. Men kommunen verkar inte ha tänkt på att man kommer att ha privata alternativ i kommunen framöver. Privata utförare kan ge flexibilitet vid kapacitetsproblem.
- Jag startar upp det här för att många kommuner har brist på platser, men jag kommer främst rikta in mig på storstadsregionerna och Linköping.

"Bör titta privat"
Socialnämnden bedömer att kommunen behöver två gruppboenden ytterligare fram till 2016. Idag står två personer i kö medan ytterligare sex personer kan behöva en plats under nästa år. Hur många som sedan ansöker om en plats vet man inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om