Ingen höst utan show på Vimar

Det började med invigningen av en klättervägg. Nu, tio år senare, har Vimarskolan en höstshow som engagerar en försvarlig del av skolans elever.- Det är häftigt att år efter år få vara med om det här. Det finns så mycket talang och kreativitet i skolan, säger Göran Nachtweij, som håller i showen.

Två dansgrupper - nior till vänster och sjuor till höger - laddar för att köra sina nummer med egen koreografi på höstshowen den 23 november. Foto: Janne Strömsten

Två dansgrupper - nior till vänster och sjuor till höger - laddar för att köra sina nummer med egen koreografi på höstshowen den 23 november. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2012-11-05 07:11


Alla som gått på Vimarskolan under de senaste tio åren vet precis vad höstshowen är. Den har blivit ett begrepp.
"Vi var med första gången", säger några av de högstadieelever som valt arbetet med höstshowen som elevens val - och de är många.
- 70-80 stycken. Alla står inte på scen, det finns mycket annat som måste göras. Det är ju en ganska stor apparat där man kan hålla på med scenbygge, rekvisita, koreografi, filma, redigera, lägga ut på nätet, säger Göran Nachtweij.
Det var han som tog initiativet till att göra något extra när skolan fått en klättervägg i idrottshallen. Den skulle invigas. Varför inte göra något extra?
Extra blev det och genom åren har mängder av elever framträtt med egen och andras musik, dansnummer, akrobatik, trollerier, lärare har rockat loss och slukat eld och klättrandet, det har också en självklar del i showen efter tio år. Nu finns den ursprungliga i en gympasal och idrottshallen har en ny.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om