Ingen läktare än på några år

"En lösning kan vara att Vimmerby IF själva går in och gör en satsning."

Supportrarna till division 2-laget Vimmerby IF får nöja sig med att stå upp och titta på fotboll ytterligare några år.

Supportrarna till division 2-laget Vimmerby IF får nöja sig med att stå upp och titta på fotboll ytterligare några år.

Foto:

Vimmerby2015-12-05 08:27


Publiken på Ceosvallen i Vimmerby lär få klara sig utan sittplatsläktare i ytterligare ett antal år.

- Kommunens investeringsstopp öppnas först 2017, så innan dess kommer vi definitivt inte bygga någon läktare på Ceos, säger Peter Högberg, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyligen klubbades kommunens budget för 2016 igenom. I den finns också de olika nämndernas investeringsplaner för 2017 och 2018.

Under punkten "Fotbollsarena Ceos" anses det totala investeringsbehovet under kommande treårsperiod vara två miljoner kronor. Av dessa ryms dock inga föreslagna objekt i 2016 års budget. Däremot finns 1,5 miljoner upptagna under rubriken "Viktiga objekt 2016, får behandlas i särskild ordning", 300 000 kronor under "Behov 2017" och 200 000 kronor under "Behov 2018".

Nämndens ordförande Peter Högberg förklarar:

- Vi har strukit brutalt i vår investeringsbudget och i dag finns det helt enkelt inga pengar till en läktare.

- De 1,5 miljonerna beskriver ett behov som finns under 2016 och om det under året kommer upp objekt och förutsättningarna förändras så kan man inte bara säga tvärt nej till allt. Då måste dessa ändå tas upp för diskussion och behandlas, säger Peter Högberg.

- Innan en läktare kommer på plats finns det dock andra investeringar som ska göras på området. Det handlar bland annat om asfalteringsjobb och nedgrävning av kablar, så att vi klarar tillgängligheten. Jag är inte säker på att det nämnda investeringsbehovet ens avser läktare. Jag har inte dessa siffror i huvudet just nu, säger han.

Med andra ord kan traktens fotbollsintresserade inte räkna med att någon sittplatsläktare med tak kommer finnas på Arena Ceos än på ett antal år.

- En lösning kan vara att Vimmerby IF själva går in och gör en satsning. Vi är absolut redo att inleda en sådan diskussion.

- Men frågan är inte helt enkel. Anläggningen ägs och ska ägas av kommunen. Den är till för kommunens alla fotbollsföreningar, inte bara VIF, vilket rör till det om en förening ska gå in och lösa en sådan här sak. Men vi är absolut redo att diskutera om föreningen vill det, säger han.

Läs mer i lördagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om