Ingen oväntad olycka

"Det var bara en tidsfråga innan det skulle hända". Helgens dödsolycka vid Örsåsa är inte oväntad för de som ofta kör bil på vägen efter danserna.

Vimmerby2003-06-24 07:11

- Oerhört tragiskt, men tyvärr är det ofta så att något sånt här måste hända för att folk ska bli mera försiktiga, säger Bo Johansson vid polisen i Vimmerby.
Oavsett exakt vad som ligger bakom den olyckan i helgen finns det uppenbarligen skäl att lyfta upp frågan om trafiksäkerheten längs vägsträckan.
En person som vi talat med, och som ofta är chaufför under sommarens danser i Örsåsa, säger att det då och då är otäckt längs vägen.
- Det är trångt redan när två bilar ska mötas på vägen och folk går längs med vägkanten i mörkret och inte är alla nyktra. Det är ett under att det inte hänt något allvarligare tidigare.
Också polisen är medveten om att det varit stökigt längs vägsträckan.
- Det är något vi upplever själva när vi åker till Örsåsa, vi ser ju problemet när det går folk på den där smala vägen, inte minst om det är dåligt väder som under den här helgen när olyckan inträffade, säger Bo Johansson.
Han säger att det kan finnas flera faktorer som spelat in.
- Vägen är inte bredare än 4,5 meter och självklart blir det trångt med mötande trafik och folk dessutom. Trots att det är sommar blir det ju ändå mörkt framåt natten och alla är inte ljusklädda. Folk tänker kanske inte på att ta på sig reflex den här årstiden, heller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!