"Ingen ska behöva sitta ensam"

Camilla Johansson och Johan Tildemyr är mitt inne i stort renoveringsprojekt. Camillas farmors hus genomgår en riktig makeover. Det hindrar dem inte från att öppna dörren på julafton, för den som vill.
- Ingen ska behöva vara ensam. Vi har plats och vill att huset ska leva.

Vimmerby2014-12-20 05:06


Camilla Johansson säger att det stora huset Gullabo har en positiv energi. För hennes del är känslan helt naturlig. Här har hon firat många jular, när farmor Märtha Wohlfart ännu levde. Märtha drev också butik i huset, fram till början av 1970-talet, när den nya affären byggdes inne i samhället.
- Farmor hade som tradition att bjuda sina kunder på ett provsmakningsjulbord. Kanske är det något i generna. Jag vill också ge det jag kan.
Hon och Johan Tildemyr renoverar nu huset, som är högkvarteret i den växande scoutrörelsen i Gullringen, där de båda är drivande eldsjälar. I snitt kommer 25 barn till scoutträffarna. Totalt är 59 barn aktiva och det är mer än antalet inskrivna elever i skolan. Planerna för huset är många. Lägenheter håller på att fixas i ordning, de vill få till ett allaktivitetshus för alla åldrar och en boulebana ska det också bli, bland annat.
Men på julafton får byggprojektet vila. Då öppnar de Gullabo för den som vill. Barnfamiljer, nysvenskar, äldre, ensamma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om