Ingen skattesäkning - eller skattehöjning

Kommunalskatten ligger kvar på 21,61 också nästa år. Nämnderna gör av med mera pengar än vad de fått i budgeten för i år. Ett ordentligt plus i finansförvaltningen räddar balansen i den kommunala ekonomin.

Kommunalskatten kommer inte att höjas nästa år, förklarar kommunalrådet Carl-Axel Centerstig.

Kommunalskatten kommer inte att höjas nästa år, förklarar kommunalrådet Carl-Axel Centerstig.

Foto:

Vimmerby2006-09-29 06:25

Det visar det delårsbokslut som läggs fram för kommunstyrelsen. Visserligen pekar själva delårsbokslutet på ett plus på 20 miljoner kronor till och med augusti. Samtidigt faller stora kostnader ut under årets sista fyra månader. Något som gör att prognosen för hela året pekar på ett överskott på fem miljoner kronor.
Där kan kommunens ekonomi landa, främst beroende på att finansförvaltningen gör ett så bra resultat som plus 13 miljoner.
- Vi befarade ett större minus på skatteprognosen än vad det nu ser ut att bli, vi har lägre räntekostnader än vad som budgeterats, och pensionskapitalet växer bättre än budgeten, förklarar Staffan Leijon, kommunchef på ekonomikontoret.
Men också de 5,3 miljoner plus som kommunen ser ut att landa på när året är slut är bättre än den budget kommunfullmäktige antog för snart ett år sedan.
Där hängde balanskravet minst sagt på marginalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om