Ingen skattesänkning

Skatten i Vimmerby ligger kvar på näst högsta bland länets kommuner också nästa år. Kommunfullmäktige beslutade på måndagskvällen att låta skattesatsen vara orörd. Samtidigt minskar investeringarna till knappt 40 miljoner kronor nästa år. Trots det klarar inte kommunen det egna målet att 70 procent av investeringarna ska betalas utan att låna några pengar.

Vimmerby2009-12-01 07:21

Det här är några delar i den budget för 2010 som kommunfullmäktige beslutade att anta sent på måndagskvällen.
Budgeten omfattar 700 miljoner kronor netto, och genom nedskärningar på ungefär 23 miljoner kronor har kommunstyrelsens förslag klarat det grundläggande kravet om ekonomisk balans. Resultatet i budgeten blir en marginal på sex miljoner kronor.

Tjänster skärs bort
Priset för det är bland annat färre lärare i skolorna, färre tjänster inom den sociala sektorn, bland annat har flera tjänster i arbetsmarknadsprojekten Vimmerby Arbetsträning och Vimmerby Arbetsrehab skurits bort.
En bidragande faktor till att kommunen klarar ett resultat över nollstrecket är också de extra konjunkturstöd som den borgerliga regeringen beslutat om för kommunerna, men bara under nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om