Ingen skridskoåkning i nyår - ishallen stängd

Mitt i jullovet stänger kommunen ishallen i två dagar. Det får eldsjälen och skridskoläraren Sten Karlsson att rasa.

Foto:

Vimmerby2017-12-30 11:46
- Det är kanske den enda aktivitet som finns för barnen. Det har varit precis fullt i hallen hela veckan, men vad ska barnen göra nu? Det är värre än skandal, ryter Sten Karlsson.
Vanligtvis brukar ishallen vara öppen några timmar på nyårsafton och det brukar i sin tur locka många till skridskoåkning. Men den möjligheten är stängd i år. Av vilken anleding är ännu något oklart.
- Det skulle jag bra gärna vilja veta, nån sa att det var för att simhallen i Hultsfred håller stängt. Men så kan det väl aldrig vara? De ska väl spara pengar på det här också, säger Sten Karlsson.
Han fick kännedom om stängningen av ishallen sent på fredagen och har tagit en diskussion om att stängningen måste hävas med bland annat vaktmästarna för hallen.
- De säger att det är försent, men någon måste väl kunna besluta att den ska vara öppen. Jag kan inte tänka mig att det här är sanktionerat politiskt, säger Sten Karlsson och fortsätter:
- Om det hade varit snö hade jag inte reagerat lika kraftigt. Men när det är så här finns inte mycket andra fritidsaktiviteter för barnen och ishallen är jättepopulär varje dag…
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om