Inget åtal klart i Toverumsfallet

Det blir inget åtal i dag heller mot den Vimmerbybo som sitter häktad misstänkt för att ha misshandlat en 60-åring till döds i Toverum för en månad sedan. Åklagaren vill ha ytterligare två veckor på sig för att få åtalet klart.

Vimmerby2008-02-22 07:25

Kammaråklagare Åsa Adolfsson har semester, men lämnade på torsdagseftermiddagen in en begäran till domstolen i Kalmar om att få förlängd häktningstid.
Det bekräftar polisens presstalesman Sven-Erik Karlsson.
Han säger också att det har kommit svar från rättmedicinska enheten i Linköping.
- Det kom under torsdagen, men det är åklagaren som förfogar över dom, så jag vet inget om vad de ger för svar till utredarna ännu, säger han.
Polisen och åklagarens teori ät att analyserna ska visa i vilken omfattning det grova våld 60-åringen utsatts för orsakade hans död.
Men till fredagen blir inget klart i det avseendet. Precis som för två veckor sedan vill åklagaren ha ytterligare tid på sig.
Det var dock oklart på torsdagskvällen hur den misstänkte 35-åringen ställer sig till åklagarens begäran, om han medger två veckor till eller om försvaret vill att saken prövas i domstol. Det kommer i så fall att ske i Kalmar i dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om