Inget färdigt avtal

Kommunen och Saltkråkan AB är ännu inte framme vid något avtal om en affär. Kommunalrådet Carl-Axel Centerstig, c, hoppas det ska bli klart under våren.

Vimmerby2009-01-27 07:43

- Vi jobbar med den här frågan och vi har lyssnat in del av det som kommit fram i den debatt som förts, bland annat när det gäller en del varumärken, säger han.

Nyligen fått rätt
Mer än så vill han inte kommentera förhandlingarna om ett komplett köpeavtal.
Kommunen har nyligen fått rätt i länsrätten att lyfta bort hembudsrätten ur bolagsordningen. Kommer ni att ha kvar någon form av hembudsrätt om ni säljer de 90 procenten av ALV till Saltkråkan?
- Vi är inte färdiga med något avtalsförslag ännu, så jag kan inte gå in på några sådana detaljer. De kommer när vi har ett förslag att ta ställning till i kommunstyrelsen och i fullmäktige.
När det kan vara klart är fortfarande ovisst.
- Men vi hoppas komma till skott under våren, nu är överklagandet behandlat och vi känner fortfarande att det är väldigt angeläget att den här affären kan genomföras, både för att vi känner stor respekt för Astrid Lindgrens författarskap och för vad en fortsatt utveckling av ALV betyder för Vimmerby, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om