Inget fotoförbud på förskolor

Allt fler förskolor stoppar fotografering av lussetåg för att förhindra att bilder på barn med skyddad identitet hamnar på nätet. Men i Vimmerby kommun är det okej att ta med sig kameran när barnen lussar.- Vi har inget generellt förbud. Det är upp till varje förskolechef att avgöra det här, från fall till fall, säger verksamhetschef Anne-Cathrine Ingström.

Vimmerby2012-11-26 07:17

Risken för att barn med skyddad identitet ska hamna Facebook, bloggar eller andra sociala medier har fått allt fler skolor och förskolor att stoppa fotografering av bland annat Luciatåg.
På en del förskolor, bland annat i Linköping, har man löst det hela med särskilda "fotohörnor", där föräldrarna kan ta bilder på sina egna små Lucior, tärnor, stjärngossar och tomtar.
Men några restriktioner av det här slaget finns än så länge inte i Vimmerby kommun. Anne-Cathrine Ingström, verksamhetschef för förskolan, tror inte att fotoförbud är bästa lösningen.
- Vi har rutiner för hur vi ska hantera det här och vi tror snarare att risken med ett generellt fotoförbud är att man ökar nyfikenheten kring varför vissa barn inte får fotograferas. Istället är det upp till varje förskolechef att bestämma och ha en dialog med föräldrarna i det fall det är aktuellt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om