Ingrid byter lokal och dubblar butiksytan

Handlaren Ingrid Johnson flyttar sin butik ett stenkast. Men när det gäller lokalytan är steget större än så - en fördubbling.
- Klart att jag har tagit tid på mig att tänka efter, men nu får jag möjligheter att utveckla verksamheten.

Vimmerby2014-12-06 05:06


När tomma butikslokaler kommer på tal brukar det ibland sägas att det är synd att inte fler befintliga affärer byter upp sig till något större.
Ingrid Johnson gör precis så. Hon startade sin rörelse hemma för 18 år sedan. Efter snart åtta år i en butikslokal på Sevedegatan flyttar hon nu Husqvarnabutiken till Storgatan 37. Här låg tidigare Sybutiken.
- Det föll sig så väl så samtidigt som den här lokalen blev ledig var det tid för mig att se över mitt hyresavtal på den gamla, jag har haft löpande ett-årskontrakt så det är en fördel. Men visst har jag funderat. Man måste ju trots allt ha en plan och tro att man ska klara av det.
Fördelarna är många. Läget är bra. Bättre svängrum. Möjligheter att utveckla sidoben hon redan står på.
- Jag har kurser i maskinbrodering och overlock med deltagare från Kalmar, Oskarshamn, Stockholm. Det finns bra boendealternativ i Vimmerby, så det är kul att kunna bidra till att människor kommer hit under lågsäsong. De som kommer hit stannar ju flera dagar och de gillar utbudet av butiker i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om