Ingrid skrev barnbok i Astrids kök

Läraren Ingrid Jönsson i Brösarp har släppt boken "Flickan i drömfångaren". En hel del av boken har hon skrivit på Astrid Lindgrens Näs. Hon fick nämligen ett skrivarstipendium som möjliggjorde en veckas skrivande i Vimmerby våren 2012.
- Klart jag är lite mallig över att jag suttit och skrivit i Astrids kök. Det brukar jag passa på att berätta, när jag kan!

Vimmerby2014-03-24 07:54


Ingrid Jönsson jobbar som lärare i Kivik i Skåne. Men hon älskar också att skriva, helst för barn i åldern 9-13 år. Hösten 2011 gav hon författardrömmarna en skjuts genom att gå Linnéuniversitetets kurs "Att skriva barnlitteratur". Året därpå blev hon Saltkråkan AB:s skrivarstipendiat och fick möjlighet att vistas en vecka i lugn och ro i en miljö som inspirerat barnboksförfattare förr - Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby.
- Det var magiskt. Jag hade skrivit en hel del av materialet innan, men det blev ändå mycket skrivande och visst är jag mallig över att jag suttit och skrivit i Astrids kök. Vistelsen på Näs har absolut haft stor betydelse för att det blev en bok.
Hon är också glad över att hon fått bokkontrakt och "Flickan i drömfångaren" kom i dagarna ut på förlaget Beta Pedagog.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om