Inte en skyffel så långt ögat når

Gott om snö. Men ont om snöskyfflar. I Vimmerby har snöröjningsredskapen varit bristvara - och hårdvaluta - en månad. - Det är svårt att få klara besked från leverantörerna, de har ju heller inga. Någon pratade om vecka 44, säger Kristian Eriksson på Motorsport.

Vimmerby2010-02-26 05:05

Det skottas för fulla muggar. Och nu är det sådan brist på snöröjningsredskap att det till och med börjat stjälas snöskyfflar på sina håll. Kan man få tag i en snöskyffel i Vimmerby, undrade vi, och gjorde ett försök bland slumpmässigt utvalda butiker. Det börjar med ett nej, hos MaterialMännen.
- Vi har ändå haft tur. Vi har fått hem små partier i omgångar. Men de har gått som smör och i måndags gick den sista, säger Cina Lennartsson.
Senaste leveransbesked säger vecka 10.
- Vi har sålt slut på tösalt också.

"Tar slut direkt"
På Motorsport får vi syn på en skyffel direkt innanför dörren.
- Men den är vår egen, säger Kristian Eriksson. De sista snöskyfflarna sålde vi för snart fyra veckor sedan och det är på dagen fyra veckor sedan sista snöslungan gick. Leverantörerna har ju inget heller och det är svårt att få klara besked. Någon pratade om vecka 44...
Gäller att vara tidigt ute till nästa år för både försäljare och kunder, med andra ord.
Att beskedet blir "slut" också från Sandra Frejd på Jem & Fix känns alltså inte så överraskande.
- Jag tror inte det finns en skyffel i hela Vimmerby och vi har inte haft några på en månad. Det tar 6 veckor att få hem så det är knappt någon idé att beställa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om