"Inte så illa som det ser ut"

I måndags kväll diskuterade Centerpartiet sin framtid i Vimmerbyalliansen. Men gruppledaren Per-Åke Svensson kan inte ge något besked om framtiden. - Jag vill prata med gruppledarna först, säger han.

Vimmerby2014-04-09 06:56

Det har knakat i Vimmerbyalliansen under den senaste tiden, och då främst mellan Centerpartiet och Moderaterna. Så sent som förra veckan menade kommunalrådet Micael Glennfalk att alliansen spruckit sedan Centerpartiet uteblivit från det andra gruppmötet med alliansen i rad - utan att säga något.
Under måndagens kretsmöte var frågan uppe på Centerns agenda. På fredag väntar ett krismöte mellan Vimmerbyalliansens gruppledare.
- Vi ska träffas och diskutera den uppkomna situationen. Jag tycker inte att det är så illa som det ser ut i tidningen. Vi har våra synpunkter och de har deras.
Vilken är Centerns ingångspunkt i förhandlingarna?
- Jag tänker inte förhandla i tidningen och vill inte binda upp mig genom att säga något i tidningen, utan prata med de andra gruppledarna först. Du får återkomma på fredag.
Kommer Centern finnas kvar i Vimmerbyalliansen?
- Jag vill inte svara på det i det här skedet, men vi tillhör ju inte den andra sidan och det kan bli så att man får se det efter valet.
Svensson utesluter däremot en koalition mellan Centern och Socialdemokraterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om