Integritetskränkande, eller?

En sitter på Rådhuset i Vimmerby. En annan på Stora torget i Västervik. Men de populära webbkamerorna som visar rörliga direktsända bilder är olaglig övervakning, menar länsstyrelsen i Stockholm, som vill ha bort dem. - Jag är förvånad. Ingen har kontaktat oss, men vi kommer förstås att agera utifrån vad som gäller, säger Mats Pettersson på Webbkameror.se.

Så här ter sig torget i Vimmerby genom webbkameran på nätet.

Så här ter sig torget i Vimmerby genom webbkameran på nätet.

Foto:

Vimmerby2007-10-19 06:31

Webbkamerorna som sänder rörliga bilder från allmänna platser runt om i landet blir bara fler och fler. Kamerorna sätts upp i samarbete med lokal fastighetsägare och företag men ägs och administreras av företaget Webbkameror.se i Gamleby.
Att ta en titt på folklivet i centrala Stockholm - eller för all del Vimmerby - är också populärt. Under rekordmånaden juni hade hemsidan drygt 30 000 träffar.
- Vi har inte fått en enda negativ kommentar, bara glada och positiva tillrop. Det är också vår avsikt, att förmedla bilder från kända platser i Sverige och vädret, säger Mats Pettersson.
Men glada tillrop kommer inte från länsstyrelsen i Stockholm, där man gör bedömningen att kamerorna är placerade så att personerna på bilderna kan identifieras på gångstil, kroppsbyggnad och klädsel och att de ansvariga bakom Webbkameror.se därmed gör sig skyldiga till brott mot lagen om allmän kameraövervakning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om