Internationellt på Restaurangskolan

Restaurangskolan i Vimmerby fortsätter sitt internationella samarbete i ett nytt EU-projekt med möjlighet till praktikplatser utomlands. - Målet är att ge eleverna en större världsbild. Men då är det också viktigt att det finns en förståelse för hur ett kök i exempelvis Belgien fungerar, säger Karin Vincelette, en av gymnasielärarna som ansvarar för projektet.

Vimmerby2010-09-23 06:18

Samarbete och utbyte ska ge högre kvalitet på den arbetsplatsförlagda utbildningen, APU. Hotell- och restaurangprogrammet i Vimmerby har sedan 2008 ingått i EU-projektet Preuhotra tillsammans med liknande utbildningsprogram i Danmark, Storbritannien, Belgien, Tyskland, Polen, Ungern, Rumänien, Italien och Turkiet.

Flera länder
Nu är projektet avslutat och nästa - FMB4YOU - tar vid med en arbetsplatsträff i Rumänien för den ansvariga personalen från deltagarskolorna. I januari kommer lärare från tretton länder att träffas i Vimmerby.
- I det nya projektet är ytterligare några länder med, utöver de tidigare även Spanien, Estland, Litauen, Slovenien och Tjeckien, så nu spänner det över stora delar av Europa, säger Karin Vincelette, språklärare på Vimmerby gymnasium som arbetar i projektet tillsammans med lärarkollegorna Tina Olofsson, Peder Rannemalm och Leif Wiklund.
Syftet är att underlätta för eleverna att göra den praktik som är obligatorisk på de yrkesinriktade gymnasieprogrammen utomlands.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om