Intranätet var inte upphandlat

Vimmerby kommun visste att intranätet inte var korrekt upphandlat och att det avtal som fanns hade löpt ut. Trots det tog man Itsams intranät i drift i april i år. - Vi hade ett intranät som inte fungerade, säger kommunchefen Carolina Leijonram.

Kommunchefen Carolina Leijonram.

Kommunchefen Carolina Leijonram.

Foto:

Vimmerby2014-06-30 06:20


Itsam har köpt ett intranät som används i samtliga kommuner som ingår i it-samarbetet. Ett intranät är ett lokalt nätverk som bland annat har som funktion att sköta internkommunikationen. Itsams intranät kommer från företaget Sitevision och har kostat Itsam 793 750 kronor under de fyra senaste åren. Grundavgiften har legat på 155 000 kronor per år, eller 31 000 kronor per kommun, under de tre senaste åren.
Som många andra inköp av varor och tjänster som Itsam har gjort under de senaste åren saknas dokumentation om upphandlingsprocessen, om en sådan nu har funnits.
Vad som finns är ett avtal om konsulttjänster med Pulsen Integration AB som tecknades i januari 2011, som uppges vara ett avrop från ett ramavtal. Men Itsam saknar dokumentation om själva upphandlingen. Ramavtalet som man refererar till ska ha genomförts under 2007 och enligt Konkurrensverket ska ett ramavtal maximalt löpa i fyra år, om det inte finns särskilda skäl.

"Tråkigt"
Det är den numera sparkade vd:n Alberto Necovski som skrivit under avtalen med Pulsen Integration AB där köpet av Sitevision ingår.
- Det är tråkigt att det inte har funnits något avtal, men det har varit så på flera områden. Nu håller vi bland annat på med att konkurrensutsätta licensavgifter, säger Conny Forsberg som blev utsedd till upphandlingschef på Itsam när det stormade som värst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om