Invånarna tycker till om Vimmerby

Nu har Vimmerbyborna möjlighet att visa vad de tycker om Vimmerby som besöksmål - och bidra till att kommunen blir mer attraktiv. Man börjar med att fylla i en webbenkät.

Vimmerby2010-10-21 06:47

Vimmerby Turism & Näringsliv AB har fått i uppdrag av kommunen att genomföra en destinationsutveckling av Vimmerby och arbetet kommer att ske i samarbete med det Uppsalabaserade företaget Graffman AB. Första steget blir att kolla vad Vimmerbyborna tycker om sin kommun som besöksmål. En webbaserad enkät ligger nu på VTN:s och kommunens hemsidor.
En något mer omfattande och riktad enkät har också gått ut till olika nätverk.

Mycket tyckande
Johan Graffman på Graffman AB är positivt överraskad över intresset.
- Hur många som hittills hunnit svara på den öppna enkäten vet jag inte, men vi hoppas förstås på minst ett par hundra. På den riktade enkäten hade 57 personer svarat efter två timmar och 171 bara efter första helgen. Där är vi redan uppe på en nivå som mycket väl speglar den bild man har av Vimmerby.
I första skedet är det Vimmerby som besöksmål som gäller - senare kommer även Vimmerbys attraktionskraft som etablerings- och inflyttningsort att lyftas fram.
- Vi börjar med besöksnäringen för att det är omvärldens första möte med Vimmerby, skyltfönstret utåt. Frågor som är intressanta är vilka målgrupper man ska jobba med och hur Vimmerby kan bli ett besöksmål med aktiviteter och upplevelser under andra delar av året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om