"Investeringen kommer löna sig"

Ägaren Vimmerby kommun har gått in med knappt 30 miljoner kronor i Näs sedan bolaget bildades under 2007. I framtiden hoppas kommunalrådet och styrelseledamoten Micael Glennfalk (M) att Näs ska kunna stå på egna ben. - Jag är hundra procent säker på att den här investeringen kommer att löna sig, säger han.

Tror på Astrid Lindgrens Näs. Kommunalrådet Micael Glennfalk (M) hoppas att kommunenes satsning på KALNAB ska betala sig framöver.

Tror på Astrid Lindgrens Näs. Kommunalrådet Micael Glennfalk (M) hoppas att kommunenes satsning på KALNAB ska betala sig framöver.

Foto:

Vimmerby2014-02-26 08:20


Glennfalk sitter i styrelsen för Kulturkvareteret Astrid Lindgrens Näs AB, vars drift kostat kommunen 28,9 miljoner sedan bolaget bildades 2007. Mellan 2008 och 2012 gick kommunen i snitt in med 4 830 000 per år för att täcka underskotten.
Sedan 2012 lägger man tre miljoner per år i anslag. Pengar som tas från kommunstyrelsen. Tidigare togs pengarna till Näs från andra kommunala bolag.
- Man tittar hela tiden på vad det kostar, men vad det ger är ännu mer intressant. Jag är hundra procent säker på att den här investeringen kommer att löna sig. Frågan är när. Redan om tre-fem år tror jag att Näs kommer tjäna pengar och då kan man utveckla både den kulturella delen och trädgårdarna, säger kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk (M) som jämför satsningen på Näs med den som en gång i tiden gjordes på Astrid Lindgrens Värld:
- Det var samma diskussion om ALV. Varför skulle man satsa på det? Men kommunen har fått tillbaka de pengarna många gånger om. Jag tror att Näs kan locka sin egen målgrupp och att man kan vara helt självförsörjande 2020. Sedan ska man komma ihåg att skördetiden är extremt lång i sådana här satsningar, om man inte missköter bolaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om