Invigning av dubblat Engströms

En helt ny bilhall som ger dubbel exponeringsyta. En verkstad där kapaciteten ökar med 60 procent. Det händer en hel del på Engströms i Vimmerby. - Det här är en logisk följd av satsningarna och utvecklingarna Volkswagen gör på fabriksnivå. Vi måste hänga med i Vimmerby också, säger säljare Kenneth Boman.

Vimmerby2011-01-21 07:10


Det är fullt upp inför helgens invigning av "nya" Engströms Bil i Vimmerby. Vissa inredningsdetaljer återstår, en portal ska monteras mot entrén. Men den tuffa vintern har skjutit sista markarbetet utanför den nybyggda bilhallen till våren.

Dags för ett lyft
Expansionen är rejäl. Den gamla bilhallen på 600 kvadratmeter har renoverats och så har man byggt till lika mycket.
- Med totalt 1 200 kvadratmeter bilhall kan vi exponera bilarna på ett betydligt bättre sätt - det skadar inte med lite luft emellan. Och allt blir ju mycket mer lättarbetat, säger säljare Kenneth Boman.
Med 30 år på nacken, anläggningen i Vimmerby byggdes 1980, var det dags för ett lyft. Och lyft blir det i flera steg, genom hela företaget.
- Det började ju redan för mer än ett år sedan med den nya lastbilsverkstaden, sedan har det fortlöpt med investeringen i bilhallen och vi kommer också att ha en gemensam och fräschare kundmottagning där man går in oavsett vad man har för ärende.
Även på bilverkstaden sker det stora saker. Sedan Scania flyttat ut har man fått mera svängrum, och det är något man tar vara på.
- Vi blir 60 procent större när vi utökar från fyra till nio lyftplatser och det betyder att vi under våren kommer att kunna minska våra köer och ge bättre service, säger verkstadschef Johan Edgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om