Över 100 barn premiärlekte i nya Vimarparken

Väntan är över och på onsdagen var det dags för formell invigning av kommunens nya allaktivitetspark. Både lek och glass stod på menyn när guldplaketten skruvats upp. "Jag kommer nog vara här och leka ofta", säger Lennox från Vimarskolan.

Julia, Jana, William, Lennox, Loke och Collin har redan flera favoriter bland redskapen i parken.

Julia, Jana, William, Lennox, Loke och Collin har redan flera favoriter bland redskapen i parken.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2024-06-12 14:07

“Vi lekte och lekte och lekte, så det är underligt att vi inte lekte ihjäl oss”, sa Astrid Lindgren, och kanske också alla barn och vuxna som besökte invigningen av den nya aktivitetsparken Vimarparken på onsdagen. 

Omkring 130 barn från förskolor och skolor var anmälda att delta och förutom det var representanter för kommunen på plats, ihop med boende på Vimarhaga och Borghaga, för att inviga kommunens nya tillskott på fritidsfronten. Lars Johansson (V), ordförande i kultur- och fritidsutskottet höll ett litet tal innan han bad om hjälp med att skruva upp en plakett för att officiellt inviga parken. 

– Det var ganska roligt, säger femåriga Ellen som snabbt var framme och hjälpte till med skruvmejseln.

Vilken kommer bli din favorit i parken, tror du? 

– Den där som man hänger i, säger Ellen och pekar på en klätterställning för armgång. 

undefined
Lars Johansson (V) fick hjälp att skruva upp plaketten av femåriga Ellen.
undefined
Vimarparken invigdes officiellt på onsdagen.

Förutom Lars Johansson (V) höll fritidssamordnaren Anton Palmér också i mikrofonen och berättade om parken och dess tillkomst. 

– Vi hade ingen hundraprocentig tidsplan men ambitionsnivån som vi satte för ett år sedan var att öppna på våren 2024. Vi är jättenöjda med hur det ser ut här nu och vi är imponerade av att vi gjort det här med egna resurser och utan externa proffs. Vi har skapat det här med fantasi, kreativitet och samverkan, sa han till Vimmerby Tidning efteråt. 

undefined
"Vi är jättenöjda", säger fritidssamordnaren Anton Palmér.
undefined
Lars Johansson (V).

Det första spadtaget på den stora grönytan till höger om Vimarhaga, sett från Lundagatan, togs på hösten 2022 och sedan dess har processen pågått. Fredrik Starenflykt har varit arbetsledare på plats för monteringen av parken och sen har, bland annat, Janna Corneliusson ihop med Elin Jofjärd, jobbat med detaljer och den estetiska utformningen av parken.

– Det har varit otroligt hjälpsamt, säger Anton Palmér.

Julia, Jana, William, Lennox, Loke och Collin från Vimarskolan var några av alla de barn som kommit för att premiärleka.

– Parken är jättebra, jag älskar den, säger Jana. 

undefined
Vimarparken från ovan.
undefined
Kommunens målbild var en aktivitetspark för alla åldrar.

Den stora rutschkanan, klätterställningen och den "hemliga" tunneln är några av favoriterna.

– Jag kommer nog vara här och leka ofta, säger Lennox.

Kostnaden för parken hamnar på precis under 4 miljoner, berättar Anton Palmér.

– Där är vi i dagsläget. Det var budgeterat för det och då räknar vi ändå med att vi har lite kvar. Det ska tillkomma en toalett och några andra småsaker också, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!