Isabella -ett Stjärnskott

En minst sagt spännande vecka för femtonåriga sångfågeln Isabella Bexell. Hon är veckans utmanare på "Svenska Topplistan" på Facebook tillsammans med Aviccii - och hon tävlar i riksfinalen i talangtävlingen "Stjärnskott".- Pirrigt och väldigt kul, säger Isabella Bexell, som drömmer om att en gång få vara med i Melodifestivalen.

Vimmerby2013-09-04 06:35


När Gullringentjejen Isabella Bexell var sex år sjöng hon med en kompis i "Småstjärnorna" på torget i Vimmerby. Men det var när hon 2009 fick rollen som Madicken i Astrid Lindgrens Värld som hon verkligen insåg vad hon ville.
- Jag tyckte det var jättekul att stå på scenen, både att spela teater och sjunga. Men året efter att jag jobbat i ALV växte jag jättemycket, så jag kunde inte fortsätta som barnskådis.
Sedan 2010 har hon uppträtt och tävlat och varit med i många talangjakter, som "Schlagerstjärnan", "Musicalstjärnan", " Idrestjärnan" och "Strömstadstjärnan". Nu väntar riksfinal i landets äldsta talangtävling - "Stjärnskott". En klassisk artisttävling som i år arrangeras för 28:e året och där syftet är att skapa en scen för unga artister under 16 år och hitta framtidens stjärnor. Och några har minsann vaskats fram genom åren. Bland de kända artister som medverkat i "Stjärnskott" som riktigt unga finns bland andra Lisa Nilsson, Andreas Lundstedt, Magnus Carlsson, Jessica Andersson, Lisa Ekdahl, Karl Martindahl, Amy Diamond, Molly Sandén och Eric Saade.
- Jag har varit med i deltävlingar i "Stjärnskott" sedan 2010 men aldrig tidigare gått vidare. Så jag är jättelycklig över att vara i final, säger Isabella Bexell, som tävlar nu på torsdag och fredag efter att ha tagit sig vidare efter delfinal i Varberg tidigare i somras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om