Itsam försvarar avtalet med förre vd:n

Avtalet med Itsams sparkade vd Alberto Necovski granskas av förvaltningsrätten i Linköping. Igår skickade Itsam in sin skrivelse i ärendet - men en dom får man vänta på. - Jag skulle gissa att beslut kommer om ett halvår, säger Maria Uddenfeldt, handläggare vid Förvaltningsdomstolen.

Sven-Inge Karlsson (C), ordförande i Itsams direktion, försvarar avtalet med den sparkade vd:n Alberto Necovski.

Sven-Inge Karlsson (C), ordförande i Itsams direktion, försvarar avtalet med den sparkade vd:n Alberto Necovski.

Foto:

Vimmerby2014-02-07 07:37


Turerna runt Alberto Necovski var fjolårets stora nyhet. Den hårt kritiserade vd:n för Itsam fick sparken efter att hård kritik riktats mot hans sätt att leda kommunalförbundet.
Enligt en uppgörelse med direktionen för Itsam får Necovski ett avgångsvederlag på totalt 828 000 kronor.

"Spelets regler"
Privatpersonen Arne Grip har anmält beslutet till förvaltningsrätten i Linköping för att pröva om avtalet strider mot Kommunallagen. Grip hävdar att offentliga institutioner inte har tillåtelse att köpa ut anställda och att utköp är att betrakta som mutor.
I går skickade Itsam in sitt svar på Grips skrivelse. En enig direktion var överens om att avtalet med Necovski inte strider mot kommunallagen. I skrivelsen skriver man att avtalet är i "laga ordning" och yrkar att förvaltningsrätten inte häver avtalet.
- Vi menar att man får göra såhär och att det är spelets regler. Vi tror att vi har gjort rätt med det underlag och de diskussioner som vi har haft, säger direktionens ordförande Sven-Inge Karlsson (C), även kommunalråd i Ydre kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om