Itsam ska spara en miljon per år

Itsam drar i handbromsen efter fjolårets minusresultat. Redan nu har personalstyrkan minskat med nästan fyra tjänster. - Det är inte kris, men det är inget guldläge heller, säger tillförordnade förbundsdirektören Susanne Korduner.

Drar i handbromsen. Itsams tillförordnade vd Susanne Korduner vidtar åtgärder för att minska kommunalförbundets kostnader.

Drar i handbromsen. Itsams tillförordnade vd Susanne Korduner vidtar åtgärder för att minska kommunalförbundets kostnader.

Foto:

Vimmerby2014-04-03 06:41


Itsam gjorde en klar förlust under 2013: minus 3,2 miljoner. Det blir Susanne Korduners uppgift att försöka hämta igen förlusten utan att skattebetalarna i medlemskommunerna ska behöva gå in med extra anslag.
- Itsam ska ta igen den här förlusten på tre år och en av de första sakerna är att bromsa internt. Vi har infört anställningsstopp och utvecklingsstopp och kommer inte dra igång några nya projekt förrän vi har konsoliderat verksamheten.
Är det kris?
- Nej, men det är inget guldläge heller.Vi måste gå igenom varenda avtal och varenda papper.
Är du orolig?
- Nej. Det ekonomiska läget kommer att fixa till sig.
Personalstyrkan har redan minskat med nästintill fyra heltidstjänster. Två anställda hyrs ut, en pensionsavgång ersätts inte och en vikarie har fått gå hem.
- Jag vet inte hur mycket vi sparar på det, men vi bromsar utgifterna i alla fall.
Utvecklingsstoppet kommer att påverka utvecklingen i medlemskommunerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om