Itsams personal vill byta ut direktionen

85 procent av de anställda på Itsam har lågt eller mycket lågt förtroende för direktionen - och generellt anser man att direktionen bör tas bort eller bytas ut. Det visar Manpower Hälsopartner AB:s kartläggning av den psykosociala arbetsmiljön för de anställda på kommunalförbundet. - Har man inget förtroende för direktionen får man ta en annan valsedel, säger Vimmerbys representant Micael Glennfalk (M).

Personalen på Itsam vill byta ut direktionen i Itsam. Anders Ljung (C), Micael Glennfalk (M) och Sven-Inge Karlsson (C) är tre av de sex ledamöterna i direktionen.

Personalen på Itsam vill byta ut direktionen i Itsam. Anders Ljung (C), Micael Glennfalk (M) och Sven-Inge Karlsson (C) är tre av de sex ledamöterna i direktionen.

Foto:

Vimmerby2013-11-26 07:40


Det fortsätter att storma runt kommunalförbundet Itsam. I september inleddes den utredning av vd som resulterade i att vd Alberto Necovski petades från sitt uppdrag. En tillförordnad vd presenterades i fredags samtidigt som förhandlingar om Necovskis framtid inleddes.
Affären har skadat kommunalförbundet och bland de anställda finns det ett stort missnöje med hur direktionen har hanterat situationen. I den utredning av den psykosociala arbetsmiljön som Manpower Hälsopartner AB utfört under oktober och november månad svarar 85 procent att de har lågt eller mycket lågt förtroende för direktionen.
Och av de 15 procent som uttalar förtroende för direktionen säger "en stor del" att de inte vet vad direktionen gör och därmed inte kan uttala sig.

Beskylls för flathet
I rapporten står att läsa att det finns "en tydlig irritation mot den upplevda flatheten och fegheten i deras (direktionens, red. anm.) hanterande av situationen". "Många" anser att direktionen spelat ut sin roll och "generellt" så tycker man att direktionen bör tas bort eller bytas ut samt att direktionen har ett lika stort ansvar för den uppkomna situationen som före detta vd.
"Ett stort antal" ifrågasätter även direktionens kompetens i IT-frågor.
- Det har funnits mycket att förbättra vad gäller direktionens arbete, även om mycket av ansvaret ligger på vd. Men direktionen har ett eget uppdrag som har brustit en hel del, särskilt i strukturen och att man inte har ifrågasatt som man borde ha gjort och inte heller krävt policydokument tillräckligt enträget, säger Micael Glennfalk och fortsätter:
- För min del tycker jag att jag borde ha varit mer på hugget och mer ifrågasättande. Den läxan tar jag med mig och det var därför jag gick in i ledningsgruppen i september. Det här har varit en väckarklocka för direktionen och den har lärt sig mycket av det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om