Ja till destinationskonsult

Kommunstyrelsen säger ja till att Vimmerby turist- och Näringsliv AB startar ett Destinationsarbete och anlitar en etern konsult. 460 000 kommunala kronor anslås i år. Kommunstyrelsen är dock inte enig om turordningen i utvecklingsarbetet.

Vimmerby2010-06-19 04:05

- Vi ser också nödvändigheten i ett destinationsarbete, men vi tycker att att intressenterna, företagen och fastighetsägare med flera, måste vara mera med på tåget innan vi startar resan, det är viktigt att förankra arbetet, säger Tomas Peterson, m.
- Vi kan aldrig få med alla från början, och man måste börja någonstans och vi kan inte vänta, det är inga positiva signaler vi ser från besöksnäringen för i år heller, så det är prio ett att ta tag i det här, säger Per-Åke Svensson, c, som vill ha i gång arbetet så fort som möjligt.

Bakläxa
Vid senaste kommunfullmäktigesammanträdet för drygt två veckor sedan blev det bakläxa för förslaget att avsätta tre miljoner kronor under tre år för att anlita en konsult som ska driva turistbolagets uppdrag att genomföra ett destinationsutvecklingsarbete i Vimmerby kommun. Bra syfte, men för dåligt underlag, tyckte de flesta ledamöterna.
Redan på måndag när det är dags för fullmäktige igen är frågan tillbaka för nytt beslut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om