Jädrar, vilken bullfest det blev...

Jodå. Ett ovårdat språk kan leda till något gott. Snart 6-årige Daniel Helge kom nämligen på en lysande idé när han skulle sätta sprätt på pengarna i "svärburken" han gett till pappa på Fars Dag. Han köpte bullar för slantarna. Men inte till sig själv utan till pensionärerna på Granen.

Kärt och överraskande besök på Granen. Daniel Helge, bjöd pensionärerna på bullar till fredagsfikat. Och passade på att ta en själv, också.

Kärt och överraskande besök på Granen. Daniel Helge, bjöd pensionärerna på bullar till fredagsfikat. Och passade på att ta en själv, också.

Foto:

Vimmerby2010-02-15 07:10


Christian Helge sticker inte under stol med att det slinker en och annan svordom över läpparna.
- Jag svär när jag är glad, arg, ledsen - jag svär kanske till och med när jag sover, säger han och ser lite klädsamt generad ut.
Sonen Daniel, sex år i april, har länge tyckt att pappas svärande är lite sisådär. Så i Fars Dag-present gav han bort en svärburk. En svordom, en krona.
Och det blev ju jäkligt mycket pengar i den där burken efter ett tag.
- Jag har stått för det mesta. Daniel har bara fått lägga i en enda krona själv, säger Christian Helge.

Idé för de gamla
Men vad skulle pengarna gå till? Daniel var ett tag sugen på att köpa LEGO, men pappa tyckte inte att det var särskilt pedagogiskt riktigt att han skulle svära fram leksaker.
En dag klack det till i gossen. Han hade varit på Granen med dagis och sjungit julsånger.
- Han kom hem och sa att han ville bjuda pensionärerna på kanelbullar och det är klart att man blev ju lite paff så jag fick nog lägga i en krona till i den där burken, säger pappa, som förstås är stolt över sonens tilltag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om