"Jag hade inte lagt ner kontoret"

Den 1 juni läggs LRF:s regionkontor i Vimmerby ner. Något som förvånar PerÅke Svensson, tidigare ordförande i LRF Sydost.- Jag kan säga att jag hade inte lagt ner kontoret om jag suttit kvar. Handlar det om att spara pengar börjar man i fel ände.

Vimmerby2013-03-07 07:14

LRF Sydost har i dag tre regionala kontor i Kalmar, Växjö och Vimmerby. De närmare 20 000 medlemmarna finns i tre län: Kalmar, Blekinge och Kronoberg. Den 1 juni läggs kontoret i Vimmerby ner.
Två anställda berörs. Båda har erbjudits jobb på kontoren i Växjö respektive Kalmar.
-  Jag tycker det är tråkigt att kontoret läggs ner. Vi har trivts bra här i Vimmerby, där vi finns i samma lokaler som LRF-Konsult, säger verksamhetsutvecklare Sven Bergman, som jobbar på Vimmerbykontoret tillsammans med Ingela Nilsson Nachtweij, energisamordnare och projektledare för det nationella projektet biogasaffärer på gården.

"Missar medlemsnytta"
Åke Hammarskjöld och Kjell Svensson i LRF:s lokalavdelning i Tuna tycker att LRF Sydost går mot det förbundet ska stå för när man centraliserar istället för att föregå med gott exempel och visa att man kan förlägga kontor på landsbygden.
PerÅke Svensson, Rumskulla, som var ordförande i LRF Sydost 2006-2009 och idag är engagerad i Sevede lokalavdelning och kommungruppen Vimmerby, håller med.
- Man missar medlemsnyttan. När vi valde att bilda LRF Sydost, som geografiskt är ett av de största regionförbunden i södra Sverige, var det en bra och decentraliserad modell att ha de tre kontoren fördelade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om