"Jag har nytta av mina år i ALV"

Han har jobbat som barnskådis i Astrid Lindgrens Värld i sex år. Nu går han en teaterutbildning i Kalmar. Med det i bagaget är det kanske inte så konstigt att Alexander Högberg valt att jobba med teater i sitt UF-företag.Han kan bli Poff Pirat eller Tokiga Temakaren - kalaskompisar som gör barnkalaset lite roligare.- Efter åren i ALV har jag fått väldigt bra erfarenheter av barn och teater.

Poff Pirat är en av figurerna som kan förgylla barnkalaset. Alexander Högberg tror att det kan minska stressen något hos föräldrarna - och ge gladare barn.  Foto: Johanna Sivertsdotter

Poff Pirat är en av figurerna som kan förgylla barnkalaset. Alexander Högberg tror att det kan minska stressen något hos föräldrarna - och ge gladare barn. Foto: Johanna Sivertsdotter

Foto:

Vimmerby2014-01-22 07:32


Alexander Högberg pendlar varje dag mellan Vimmerby och Jenny Nyströmsskolan i Kalmar, där han går i tvåan på det estetiska programmet inriktning teater.

Barnskådis
Nyligen vann han och hans företag KalasKompis UF pris i tävlingen Draknästet för unga företagare.
Företagskonceptet är att underhålla barn med hjälp av teater - på barnkalas, men också i samband med företagsevent eller på sjukhus. Trots att han är ung har han hunnit samla på sig mångårig erfarenhet av att spela teater för barn.
Han var bara nio år första gången han blev barnskådis i Astrid Lindgrens Värld.
- Jag har gjort sex år som skådespelare i ALV och bättre erfarenhet av att spela teater för barn och lära sig att ta in barnen i leken kan man knappast få. Så det har jag förstås nytta av i företaget.
KalasKompis rycker ut för att lindra stressen hos barnkalasfixande föräldrar och öka underhållningsvärdet för barnen. Man kan man välja vilken av hans två figurer man vill ha besök av.
- Det är Poff Pirat och Tokige Temakaren. Två väldigt olika figurer. Självklart får man också anpassa sig efter vad det är för typ av kalas, hur gamla barnen är, hur många de är och hur mycket de själva vill vara med och leka. Men anpassning är något jag också fått stor erfarenhet av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om