"Jag satt mest och fikade"

Först ut bland gästerna på God Morgon Vimmerby under tisdagen var Birgitta Sahlin.

Birgitta Sahlin samtalade med Patric Engqvist på God Morgon Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Birgitta Sahlin samtalade med Patric Engqvist på God Morgon Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Vimmerby2016-10-26 13:30

Patric Engqvist hälsade välkomna till Focushuset och Campus Vimmerby. Sedan tog chefen för Barn och utbildningsnämnden i Vimmerby Kommun, Birgitta Sahlin, plats på scen.

Hon har snart haft sin post i åtta år och har en gedigen bakgrund inom utbildning.

– Jag har alltid jobbat med utbildningsfrågor och gillar att vara lärare. Genom åren har jag utbildat såväl elever, lärare som rektorer och tycker fortfarande det är lika roligt, sa Birgitta Sahlin och fortsatte:

– Det gäller att alla att drar åt samma håll. Vimmerby har sedan 2012 ett skolutvecklingsdokument som alla ställer upp på. Jobbar vi på kommer vi förr eller senare att nå målet att bli Sveriges bästa skolkommun, sa Birgitta som sedan delade med sig av sin egen skolgång.

– Om man inte mötte mig som elev tröttnade jag. Det var faktiskt så att jag skolkade hela tvåan på gymnasiet. Jag satt mest och fikade istället och på den tiden hade de inte koll på om eleverna var där. Efter ett byte av skola hittade jag lusten igen och tog studenten till slut.

Birgitta Stahlin har haft chanser att komma ut från skolans värld, men har valt att stanna kvar.

– Jag har bland annat jobbat en del med läromedelsproduktion och fick chansen att utveckla det, men valde att tacka nej. Jag vill jobba nära barn och ungdomar helt enkelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om