"Jag vill ha något att göra hela tiden"

På en skylt vid vägkanten strax efter Tuna, på vägen mot Ishult, står det "Trähantverk". Men det är inte riktigt hela sanningen. Leif Josefsson driver glasmästeri och ramverkstad, han har ett snickeri och en smedja, en liten butikslokal där han säljer sina alster. Och så är han på god väg att skapa en riktig fruktträdgård.
- Jag är väl något av en tusenkonstnär. Jag tycker om att hålla på med olika saker.

Vimmerby2015-07-10 06:52


Tuna har fått en släng av Gnosjöanda. Här ligger småföretagen tätt. Ett av dem är Tuna Glas & Ram. Leif Josefsson har jobbat med glas sedan han fick sitt första jobb på Josef Johanssons glasmästeri i Hultsfred på 1960-talet, men för det mesta har han varit sin egen.
- Jag öppnade nytt glasmästeri i Vimmerby 1977 och senare flyttade jag till Kalmar. Efter att jag läst företagsekonomi startade jag Kalmar Tät- och Fogteknik och har faktiskt varit med och byggt terminalen i Helsingborg.
I mitten av 1980-talet bytte företaget namn, till Sydfog AB. Efter en skyliftolycka överlät Leif Josefsson firman till en anställd.
- Jag och min fru Anita var ute efter ett ställe på landet och eftersom jag kommer från Hultsfred och känner till det här trakterna så blev det att vi letade här. En dag när vi var ute med husbilen hittade vi Solvik i Tuna.
Snart kliade det i händerna och Leif byggde verkstad och drog igång Tuna Glas & Ram.
Han jobbar med rent glasmästeriarbete - tavelglas, fönsterglas, fönsterreparationer och ögonmåttet sitter där det ska.
- Så här ska det se ut, säger han och håller upp en bladtunn remsa av glas han skurit ut när jag undrar hur det låter när man skär i glas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om