Vellingegrabben Kristoffer Persson började sin restaurangbana i Malmö, men drog redan efter något år till andra sidan sundet.
– Jag bodde i Malmö, men jobbade i Köpenhamn. Det är en stor skillnad att arbeta i Danmark, folk går ut och äter mycket mer än man gör i Sverige och det är trots allt lite närmare världen. Här möts fler kulturer. Jag såg till att hinna prova att jobba på många ställen för att samla på mig så mycket erfarenhet jag bara kunde.
Jobbat i Malmö
När han blev pappa var det mera praktiskt att både bo och jobba i Sverige och de senaste fyra åren har han arbetat på Åbros pub The Green Lion Inn i Malmö. Steget kändes inte alltför långt att flytta till Småland när restaurangchefsjobbet på Brygghuset i Vimmerby blev ledigt.
Utökat sortiment
– Jag kan systemet, det är bara att fortsätta. Som kock i grunden vill jag satsa på den genuina matlagningen. Det finns inget bättre betyg än när gästerna är tysta när de äter – då ska man inte störa, utan låta dem få sin tid med maten. Vi kommer också att satsa på utökat sortiment på öl och whiskey och målsättningen förstås att få Vimmerbyborna att gå ut. Det märks att intresset för öl har ökat, samtidigt finns det mer att göra för att få folk att prova lite nytt.